Malé zpoždění, velké komplikace!

Kdo cestoval letadlem, ten ví, jak křehký je stav, kde vše funguje a jak málo stačí k tomu, aby se celá pracně budovaná organizace cesty zhroutila. Riziko toho, že se něco takového stane se zvyšuje s tím, kolik přestupů na své cestě máte. A nemusí se jednat pouze o přestupy na návazné lety, ale i na další dopravní prostředky, například vlak.

Plán cesty může vzít velmi rychle za své, pokud je zpožděn už první let. Ve chvíli, kdy je pak na přestup na návazný let málo času, stačí i nevelké zpoždění a na problém je zaděláno. S obdobným případem jsme se během naší praxe již setkali. Klientka cestovala z Mexika do Německa, kde přestupovala na návazný let do Rakouska. Odtamtud pak již měla zajištěnou cestu vlakem na Slovensko. Bohužel již první let byl zpožděn o více než 30 minut, což zapříčinilo, že návazný let nestihla a uletěl ji doslova před nosem. Letecký dopravce ji nabídl náhradní let ne druhý den, což ovšem bylo kvůli návazné dopravě nepřijatelné. Naštěstí se povedlo najít jiný spoj, který zajišťovaly jiné aerolinky a klientka se dostala do Vídně ještě týž večer, ale o tři hodiny později oproti původnímu plánu. Zpoždění pak narušilo i její další cestu.

Vzhledem k tomu, že klientka kvůli zpoždění na prvním letu přiletěla do Rakouska o více než 3 hodiny déle, měla nárok na finanční kompenzaci, kterou jsme jí vymohli.

Autor: Lucie Sommerová
2017-11-11T17:11:15+00:00