Jaké problémy může přinést zpožděný let?

Na tuto otázku by pravděpodobně velká většina cestujících dokázala sepsat několikastránkový referát. Každé větší zpoždění dokáže nepříjemně narušit časový harmonogram a čím je větší, tím větší komplikace může způsobit. Bohužel zpoždění letu je nepředvídatelné, ale i přesto je dobré myslet na několik věcí, které mohou případné škody minimalizovat.

Prvním důležitým bodem je dostatečná časová rezerva. Ať už cestujete na důležitou pracovní schůzku, nebo na sportovní utkání, určitě doporučujeme cestovat s dostatečným předstihem, ideálně den předem. V případě, že pak dojde k problémům s letem, nebudete se tolik nervovat. Časová rezerva se hodí i v případě, že po příletu přesedáte na další letadlo nebo jiný dopravní prostředek.

Každopádně jestli ke zpoždění dojde, je dobré vědět, že cestující má nárok na péči. Tím není myšleno pouze občerstvení, které by mělo být přiměřené době čekání, ale také dva telefonní hovory nebo emaily zdarma. V případě, že by let startoval až druhý den, měl by dopravce zajistit také nocleh v hotelu a transfer mezi hotelem a letištěm. No a pokud je zpoždění větší než tři hodiny a zavinil ho dopravce, má cestující dle Nařízení EU také nárok na finanční kompenzaci!

2018-03-13T08:42:12+00:00