Štěstí přeje připraveným, aneb na co nezapomenout při čekání na zpožděný let?

Čekání na zpožděný let nebývá velká zábava – člověk se poflakuje po letišti a tajně doufá, že zpoždění nebude tak velké, jak bylo avizováno a modlí se, aby ještě nenarůstalo. Takovou situaci nelze ovlivnit, ovšem může dojít k tomu, že s sebou přinese řadu nepříjemností a některé již ovlivnit, nebo zmírnit lze. Například pokud jde o různé potřeby, na které je dobré nezapomínat.

Letecké společnosti mají povinnost při čekání poskytnout svým cestujícím péči – jde o umožnění dvou telefonických hovorů nebo emailů zdarma, občerstvení, případně ubytování v hotelu, je ale dobré se na aerolinky zcela nespoléhat. Například pokud jde o stravu, může se stát, že z nějakého důvodu letecká společnost nebude moci stravu zajistit, případně nebude vhodná. Určitě je dobré spoléhat se na vlastní zdroje, pokud máte vy, nebo někdo z vašich spolucestujících speciální požadavky – člověka s bezlepkovou dietou asi občerstvení ve formě bagety zrovna dvakrát neoslní. Odlétáte-li například pozdě v noci nebo brzy ráno, nemusíte vhodné jídlo ani „ulovit“ na letišti, jelikož uprostřed noci může být jednoduše zavřeno. Vedle diety nezapomínejte ani na malé děti a to, že určitě není na škodu mít dostatek jídla i pro ně. Totéž platí i pro léky, kdy je lepší mít jich po ruce více než méně.

Při cestování s dětmi pak krom stravy určitě nezapomínejte ani na pleny. Tedy abyste jich při dlouhém čekání měli dostatečné množství. A stejně nezapomínejte i na sebe – i v dnešní moderní době se může stát, že na toaletách dojde papír a pak se papírové kapesníky váží zlatem. Hodit se může i antibakteriální gel.

Poslední věcí, kterou je určitě dobré mít je dostatek finanční hotovosti v potřebné měně. Tedy je dobré mít hotovost i v měně země, kde přestupujete na návazný let, i když se v ní neplánujete zdržet.

2017-11-12T21:16:59+00:00