Avizovaná stávka jako výmluva proč nevyplatit kompenzaci za zpožděný let!

Letečtí dopravci jsou si velmi dobře vědomi toho, že pokud dojde ke zpoždění letu kvůli počasí, živelné katastrofě nebo stávce, cestující nemají nárok na finanční kompenzaci. Proč toho tedy nevyužít a nesvést zpoždění letu na stávku, i když ta za ním nestála?

Takovou situaci zažil jeden z našich klientů, který cestoval ze Singapuru do Frankfurtu, kde poté přestupoval na let do Prahy. Letecký dopravce, s nímž cestoval, ohlásil stávku a zrušil lety po Evropě. Logicky z toho plyne, že letu ze Singapuru se toto omezení týkat neměl. Ke zpoždění letu ale došlo, protože letadlo mělo technickou závadu a kvůli tomu náš klient nestihl návazný let do Prahy. Následně pak aerolinky kontaktoval a požadoval finanční kompenzaci, ovšem dopravce se odvolal na stávku a odmítl peníze vyplatit. Cestující se pak obrátil na Click2Claim. My jsme ověřili, že za zpožděním stála opravdu porucha. S tím jsme konfrontovali i aerolinky a finanční kompenzace byla následně vyplacena.

V případě, že tedy úplně nevěříte tomu, co vám letecký dopravce říká, je určitě dobré obrátit se na Click2Claim – my pak ověříme, zda je vše opravdu tak, jak dopravce říká, nebo je pravda trochu jiná.,

2017-11-12T21:07:43+00:00